Goed leren Flitsen

Wat ga je leren?

Flitsen is een techniek die je niet zomaar even toepast. Het is een techniek die enige kennis vereist. Bij veel fotografen is dit een ondergeschoven kindje en wordt een beeld “plat”geflitst waarbij de sfeer en ambiance van het beeld volledig is verdwenen. Dit is heel jammer omdat met wat inspanning en dus goed gebruik van je flitser de sfeer van het beoogde beeld wel behouden kan blijven . Sterker nog;  met de juiste flits kan een beeld zelfs versterkt worden. 

Ook kan een  flitser in veel gevallen een nuttige toevoeging zijn voor een foto waarbij je in eerste instantie wellicht geen flitser zou hebben gebruikt. Doordat je een eigen lichtbron gebruikt ben je minder afhankelijk van het aanwezige licht.  Op een zonnige dag zal een flitser de harde schaduwen van direct zonlicht op heffen en binnenshuis kun je met een flitser bijvoorbeeld voorkomen dat het licht van een raam een groot uitgebleekt vlak wordt en de woonkamer te donker blijft. Hierbij kun je met je flitser binnen voor evenveel licht  zorgen als het licht dat van buiten komt.

's Avonds kun je een flitser gebruiken waar je anders bij gebrek aan licht een bewogen of zelfs helemaal geen foto had kunnen maken.  Hoe gebruik je deze flitser of flitsers dan? Dat zal allemaal duidelijk worden tijdens deze workshop ‘goed leren flisten’.

Andere cursisten boekten ook: 

Onderwerpen

Onderwerpen

Na deze dag ben je in staat om onder alle omstandigheden goed te kunnen flitsen. Flitsen in donkere ruimten, maar ook buiten tijdens zonnige dagen. Hoe flits je met verschillende flitsers (Strobist) en hoe zit het met Studioflitsers? Wanneer gebruik je nu juist geen flitser of alleen een flitser van één  kant? Alles komt aan bod.

Bij onze workshops kun je in één dag veel vaardigheden ontwikkelen in verschillende fotografiedisciplines. In de ochtend gaan we uitgebreid de theorie behandelen en in de middag gaan we vooral heel praktisch aan de slag. .

Meer informatie

Meer informatie & data

In onze workshops kun je in één dag veel vaardigheden ontwikkelen in verschillende fotografie disciplines. In de ochtend gaan we uitgebreid de theorie behandelen en in de middag gaan we vooral heel praktisch aan de slag.

Een lunch van luze broodjes, koffie en thee gedurende de dag is inbegrepen.

Locatie: Groote Noord 4, 1141 TZ Monnickendam

Prijs:

 € 79,- (voor leden van de Fotocommunity € 69,-)

Datum:

15 oktober 2016

Tijd: 9:00 uur - 16:00 uur

Docent: Arnold van der Zee, Fotograaf en Docent

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop: