Aviodrome

Wat gaan we doen?

De foto-excursie naar het Aviodrome is een gegarandeerd succes voor de fotografen die er vroeger van droomde piloot te worden of vliegtuigbouwer. Bij zowel de binnenexpositie als de buitenexpositie staan vele vliegtuigen opgesteld van verschillende leeftijden. Van ultramodern tot vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Je komt zowel kleine eenpersoonsvliegtuigjes als enorme Boeings tegen maar ook helikopters en jachtvliegtuigen. Hoe gaan we dat glanzende staal op de juiste wijze vastleggen? Want het is natuurlijk belangrijk om recht te doen aan de uitstraling en de sfeer van de tijdspanne van het toestel. Met het simpel en alleen vastleggen van het vliegtuig gaat dat niet lukken. Met behulp van fotografische instructies van Arnold van der Zee wordt duidelijk hoe je deze stalen vogels in de juiste sfeer neer kunt zetten. Ook het fotograferen van gedetailleerde elementen kunnen een belangrijke rol spelen bij het op de juiste wijze weergeven van het toestel. Hier gaan we dus ook veel aandacht aan besteden.

Daarnaast gaan we een serie beelden maken in de hangar waarbij dan juist de omgeving een bron van inspiratie is voor mooi beeldmateriaal. Veel stalen elementen en technische snufjes kom je daar tegen. De radiokamer in het historische gebouw Schiphol 1928 laat je zien hoe je nog niet zo lang geleden met piloten in de lucht communiceerde. Unieke, authentieke radioapparatuur is een gewild object voor de camera.

Programma

Programma

  • compositie
  • brengen van de juiste sfeer in de foto’s
  • het beheersbaar maken van moeilijke lichtomstandigheden
  • inflitsen
  • detailfotografie
  • vlakverdeling
  • statiefgebruik
  • diafragma en sluitertijden

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum:

16 november 2019

Tijd:

Vertrek: 10:00 uur

Retour: 14:30 uur

Kosten:

€ 49,- p/persoon (niet-leden van de fotocommunity € 55,-)

Vervoer op basis van met elkaar meerijden of op eigen gelegenheid.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus:

"

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.