Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde

Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde
Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde Deltawerken fotograferen i.c.m. Park Oosterschelde

Wat gaan we doen?

Rijkswaterstaat bouwde de Deltawerken als antwoord op de watersnoodramp van 1953. Een voor die tijd gedurfd bouwprogramma. Zo was het verkorten van de kustlijn door het afsluiten van een aantal zeearmen (uitlopers van de zee in het land, zoals de Oosterschelde) met vaste dammen en beweegbare stormvloedkeringen nog nooit eerder vertoond. 

De Deltawerken hebben uiteraard geleid tot aanpassingen aan de oorspronkelijk natuur. Maar ze hebben ook gezorgd voor de aanleg van nieuwe natuur- en recreatiegebieden zoals bij Park Oosterschelde. De Oosterschelde is oorspronkelijk een riviermonding. Die door de aanleg van de Deltawerken in 1986 veranderde in een ondiepe zeearm: kilometers zout water, waarvan bijna een derde bij eb droogvalt. In 2002 kreeg dit natuurgebied de status van Nationaal Park - het grootste van Nederland.

Tijdens deze excursie gaan we o.a. deze machtige Deltawerken vastleggen. De uitdaging is om het groteske en overweldigende van de bouwwerken in beeld te brengen. Hiervoor spelen compositie en standpunt de sleutelrol tot succes. Ook gaan we onderdelen van de bouwwerken fotograferen. Dan zijn de belijningen en vormen hetgeen waar we mee gaan spelen. Heel belangrijk is om te kijken met een creatief oog.

Ook in Park Oosterschelde zijn de lijnen van het landschap belangrijk voor het beeld. We gaan het landschap verdelen in vakken waardoor een abstract beeld ontstaat. Je creativiteit wordt enorm aangesproken bij deze mooie excursie.

Programma

Programma

  • Camera-instellingen
  • Statiefgebruik
  • Compositie
  • Standpunt en perspectief
  • Werken met belijningen
  • Ontwikkelen van de creativiteit

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum:

zaterdag 9 oktober 2021

Tijd:

9:00 u. - 16:00 u

Kosten:

Info Volgt z.s.m.

Begeleiding:

Arnold van der Zee, fotograaf en docent

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop:

"

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.