Flitsen op locatie

Wat gaan we doen?

Flitsen is een techniek die je niet zomaar even toepast. Het is een techniek die enige kennis vereist. Bij veel fotografen is dit een ondergeschoven kindje en wordt een beeld “plat” geflitst waarbij de sfeer en ambiance van het beeld volledig is verdwenen. Dit is heel jammer omdat met wat inspanning en dus goed gebruik van je flitser de sfeer van het beoogde beeld wel behouden kan blijven . Sterker nog; met de juiste flits kan een beeld zelfs versterkt worden.

Ook kan een  flitser in veel gevallen een nuttige toevoeging zijn voor een foto waarbij je in eerste instantie wellicht geen flitser zou hebben gebruikt. Doordat je een combinatie weet te maken tussen bestaand licht en hoge ISO en daarnaast licht inflitst, ontstaat de juiste belichtingsbalans in de foto. Dit vraagt enige oefening. Hiervoor gaan we op diverse locaties in de avond aan de slag.

Tijdens deze cursus gaan we oefenen met de verschillende flitsers.  We gaan werken met een model. Wanneer gebruik je één flitser en wanneer twee? Vanaf welk standpunt wordt er geflitst en waarom? Hoe gebruik je deze flitser of flitsers dan? Het zal allemaal duidelijk worden tijdens deze cursus. Het is aan te bevelen om een flitstrigger mee te nemen om de perfecte flitstechniek toe te kunnen passen. Een goed statief is noodzakelijk.

Programma

Programma

  • Gebruik hoge ISO
  • Gebruik manueel stand
  • Opbouw flitsset op locatie
  • Uitleg over verschillende flitsers
  • gebruik van de verschillende flitsers
  • Effecten van verschillende flitsers
  • Lichtmeten (flitslicht en bestaand licht)

Meer informatie

Meer informatie & data

Locatie Monnickendam

Datum:

28 maart 2018

Tijd:

19:00 u - 22:00 u

Kosten:

€ 35,- (leden FCW betalen € 29,-)

Begeleider:

Arnold van der Zee, fotograaf en docent

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus: