Fotojournaal Amsterdam

Fotojournaal Amsterdam Fotojournaal Amsterdam Fotojournaal Amsterdam Fotojournaal Amsterdam Fotojournaal Amsterdam
Fotojournaal Amsterdam Fotojournaal Amsterdam Fotojournaal Amsterdam Fotojournaal Amsterdam Fotojournaal Amsterdam

Wat gaan we doen?

Word fotoreporter en fotografeer een foto-opdracht voor de krant. Tijdens deze workshop krijg je een foto-opdracht mee waar je mee aan de slag gaat. De opdracht krijg je pas te zien op het verzamelpunt in Amsterdam, op de dag van de excursie zelf. De bedoeling is om een fotoreportage te maken dat nieuwswaarde heeft. Het betreft een serie foto's van één algemeen onderwerp. Het zal (uiteraard fictief) bij een geschreven reportage behoren.

Deze workshop gaat een stapje verder dan straatfotografie. In sommige gevallen zul je personen moeten vragen om ze te fotograferen. Je kunt dit ook uit de weg gaan maar wanneer je personen fotografeert zonder toestemming zul je deze onherkenbaar moeten weergeven. Uiteraard kun je ook de mensen omzeilen door andere onderwerpen te fotograferen, als het maar betrekking heeft op je opdracht. Er wordt gewerkt met verschillende opdrachten en het is de bedoeling dat 2 personen met elkaar op pad gaan met ieder een andere opdracht.  

Vooraf wordt er een uitleg gegeven over pers-fotografie. Waaraan moet een persfoto voldoen en waar moet je op letten? Na afloop bespreken we de resultaten in de Studio.

 

Programma

Programma

  • Persfotografie
  • Nieuwswaarde in de foto
  • Ongeregiseerde fotografie
  • Blikvangers
  • Compostie
  • Zwart/wit
  • We werken met verschillende opdrachten

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum:

Zaterdag 12 juni 2021

Tijd:

10:00 u. - 16:00 u.

Kosten:

€ 69,- (FCW € 59,-)

De boeking is definitief na betaling van deze fotografie-activiteit. U ontvangt hiervoor een link via de mail, waarmee u het bedrag via IDEAL kunt betalen. 

Begeleiding:

Arnold van der Zee, Fotograaf en Docent

 

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus:

"

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.