High Key / Low Key

High Key / Low Key High Key / Low Key High Key / Low Key High Key / Low Key High Key / Low Key
High Key / Low Key High Key / Low Key High Key / Low Key

Wat gaan we doen?

Een high-key foto is een surrealistisch beeld van een onderwep zonder schaduwen en met weining contrast. Het "hemelse effect" wordt veroorzaakt door de manier van (over)belichten. Het zelfde geldt, in omgedraaide vorm, voor een low-key foto. Er onstaan in beide gevallen bijzondere, indrukwekkende beelden. Tijdens deze cursus gaan we beide technieken uitbuiten. De techniek op zich is niet heel moeilijk maar vraagt enige oefening. Maar voor het bijzondere resultaat is het nodig om vooraf het resultaat in te beelden. Hoe ga je met de styling om, de omgeving, de entourage? Ook hier gaan we uitgebreidt op in. Bij deze vorm van fotografie gaat het voornamelijk om het brengen van de juiste (kleur)sfeer in de foto. Het gaat niet zozeer om het vastleggen van een beeld maar om de suggestie/sfeer van het uiteindelijke beeld.

We starten met het theoretische gedeelte waarin ook de studioverlichting aan bod komt. We gaan zowel werken met modellen als met bloemen. Ook hier wordt je creativiteit ontwikkeld en het beelddenken gestimuleerd.

Programma

Programma

  • Studiobelichtingstechnieken
  • High-Key
  • Low-Key
  • Sfeer in fotografie
  • Beelddenken
  • Styling

Meer informatie

Meer informatie & data

Maximaal 6 personen

Datum:

Zaterdag 27 oktober

Tijd:

10:00 u. - 15:00 u.

Kosten:

€ 79,- (FCW € 69,-)

Begeleiding:

Arnold van der Zee, Fotograaf en Docent 

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus:

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden..