Kunstzinnige meervoudige belichting

Wat gaan we doen?

Wanneer je op creatief vlak wil worden uitgedaagd is dit een perfecte workshop voor je. Probeer te denken buiten je comfortzone en ga ervan uit dat het niet gaat om de 'perfecte' scherpe foto, of dat alles duidelijk en onderscheidend in beeld moet worden gebracht. In tegendeel; onscherpte is prachtig. Dit gaan we bereiken door het maken van 2 of meer opnamen en door die vervolgens samen te voegen. Hierin kun je besluiten om 2 totaal verschillende beelden samen te voegen maar dat is een keuze. 2 of meer dezelfde beelden, maar in verschillende scherptes, heeft vaak een prachtig, dromerig resultaat. Het werken met statief is hierdoor ontzettend belangrijk geworden. Je kunt de beelden achteraf in een bewerkingsprogramma samenvoegen, en dat gaan we ook wel behandelen, maar het is wel juist de bedoeling om dit handmatig met de camera te doen.

We starten met een deel theorie en gaan vervolgens enkele prachtig aangelegde tuinen bezoeken. In de workshop gaan we in principe werken met dezelfde beelden over elkaar. 

(De camera dient te beschikken over de mogelijkheid van meervoudige belichting. Kijk hiervoor in de handleiding of kom langs ter beoordeling)

Programma

Programma

  • Statiefgebruik
  • Camera-instellingen
  • Onscherptes
  • Scherpte-diepte
  • Beelden samenvoegen
  • Compositie

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum:

Zaterdag 20 april 2019

Tijd:

10:00 u. - 15:00 u.

Kosten:

€ 59,- (leden FCW € 49,-)

De boeking is definitief na betaling van deze fotografie-activiteit. U ontvangt hiervoor per mail een factuur en een betaallink, waarmee u het bedrag via IDEAL kunt betalen. 

Begeleiding:

Arnold van der Zee, Fotograaf en docent

 

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop:

"

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.