Moderne 18e eeuwse stillevens

Wat gaan we doen?

Het geschilderde stilleven als genre kwam begin zeventiende eeuw goed opgang. Maar ook in de eeuwen daarna bleef het genre populair. Het kan in een stilleven gaan om stofuitdrukking, het nauwkeurig weergeven van welk materiaal een object is gemaakt. Ook lichtval en ordening vormen hoofdaspecten van een stilleven. Soms staan de objecten symbool voor iets anders, dan heeft het stilleven een specifiek beoogde betekenis. Zo kennen we onder meer 'Het ontbijtje', 'Het toebackje', 'Het banketje', 'Het pronkstilleven', 'Het bloemstilleven', 'Het fruitstilleven' en 'Het jachtstuk'.

Tijdens deze workshop gaan we stillevens fotograferen. Ook nu zal het gaan om materiaal in de stijl van de stillevens uit de 18e eeuw.  Maar in dit geval gaan we er een moderne 'swung' aan geven. Door middel van eigentijds materiaal en met een kunstzinnig idee zal er een creatief stilleven onstaan. In de fotografie is ook de belichting enorm belangrijk. Hier gaan we dan ook uitgebreid aandacht aan besteden. De compositie speelt uiteraard ook een grote rol. Wat verder heel belangrijk is, is de styling. De cursist stelt zijn eigen stilleven samen. Wij zorgen voor een ruime hoeveelheid geschikt materiaal. Het kan zijn dat je al een prachtig idee hebt. In dat geval kun je vooraf al het benodigde materiaal verzamelen en op de cursusdag meenemen. 

Programma

Programma

  • Wat is belangrijk bij een stilleven
  • Opstellen van een stilleven
  • Styling van het stilleven
  • Compositie
  • kleurgebruik
  • Materialen
  • Belichting
  • Camera-instellingen

Meer informatie

Meer informatie & data

Maximaal aantal deelnemers: 8

Datum:

Zaterdag 15 januari 2022

Tijd:

10:00 u - 15:00 u

Kosten:

 Leden van FCW betalen € 79,-. Niet-leden € 89,- p/persoon

Docent:

Arnold van der Zee

 

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop:

"

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.