Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8

Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8
Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8 Naar de Jordaan met je 50 mm f 1,8

Wat gaan we doen?

Wanneer is een foto mooi? Dat is natuurlijk subjectief. Maar normaal gesproken tref je prachtige onscherptes aan bij mooie foto's, zodat het onderwerp uit de achtergrond wordt gehaald. Je ziet het in de modebranche, waar de aandacht naar het model moet worden getrokken, maar ook in de natuurfotografie zodat de focus nét op dat ene bloemetje valt. Bij straatfotografie bereik je met mooie onscherptes een specifieke straatfotografie-sfeer.

Je wordt uitgedaagd om de hele dag met je 50 mm en f1.8 te fotograferen. Hiermee bereik je het begin van de techniek om deze hierboven genoemde onscherptes te realiseren. De 50 mm lens gebruik je ook om je beeld anders uit te kaderen. Je bent hierbij zelf de zoomlens! De lens kenmerkt zich als een zeer lichtsterke lens. Hierdoor worden de ISO waardes enorm laag. Deze en nog meer uitdagende toepassingen van deze lens worden allemaal behandeld in deze veelzijdige en creatieve excursie in de Jordaan van Amsterdam.

(Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een 50mm lens! Camera's met een DX sensor kunnen ook de 35mm f 1,8 lens gebruiken bij deze cursus. Ben je niet in het bezit van de juiste lens, kijk op fotolooman.nl)

Iedere deelnemer plaatst de 10 beste foto's op onze Facebookgroep. De leden verbinden hieraan een cijfer en vervolgens rolt er een winnaar uit. De winnaar ontvangt een attentie.

Programma

Programma

 • Alleen met f 1,8 fotograferen
 • Straatfotografie
 • Minimale scherptediepte
 • Sfeer brengen in de foto
 • Met lage ISO waardes werken
 • Creatief kaderen
 • Werken met hogere sluitertijden

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum:

Zaterdag 11 september

Tijden: 

10:00 uur - 15:00 uur

Kosten:

€59,00 voor leden FCW (€69,00 voor niet-leden)

Begeleiding:

Arnold van der Zee, Fotograaf en docent

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus:

"

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.