Nik Software

Wat ga je leren?

Met een filter kun je saaie, standaard of gewone foto’s enigszins oppimpen om het net wat extra’s te geven. Het kan ook gebeuren dat je op zoek bent naar een bepaalde uitstraling in een foto die het standaard mist maar die je met een toepassing van een filter wel kunt creëren. In dit soort gevallen kun je dus een filtersysteem aanschaffen.

Een handig filtersysteem is NIK Software en tegenwoordig gratis te downloaden (voorheen betaalde je daar toch gauw nog € 199,- voor). Het is een heel uitgebreid filtersysteem waarmee je redelijk eenvoudig je foto’s een bijzondere uitstraling kunt geven. Toch zijn de mogelijkheden zó uitgebreid dat je die niet zo maar even onder de knie hebt. Voor het basisgebruik van dit filtersysteem hebben we nu een praktische workshop ontwikkeld. De Nik Collection bestaat uit zeven desktop plug-ins die volop creatieve mogelijkheden voor fotobewerking bieden: Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro en Dfine.  Silver Efex is erg populair bij zwartwitwerkers.  en om Sharpener Pro en Dfine (ruisonderdrukking) kun je ook niet echt heen als serieuze nabewerker. We gaan elk van deze plug-in de basisprincipes behandelen.

Onderwerpen

Onderwerpen

  • Uitleg verschillende plug-ins
  • Begrip welk filter voor welk effect
  • Basistoepassing per plug-in
  • Welke verdieping kun je aanbrengen
  • Filters ‘stapelen’
  • Less is more, hoe zorg je voor de verfijning in je bewerking

 

Meer informatie

Meer informatie & data

Maximaal 10 cursisten

Klassikale lesmethoden

Inclusief koffie/thee

Datum:

Donderdag 16 mei 2019

Bij teveel aanmeldingen wordt er een 2e cursus gegeven

 

Tijd:

20:00 u - 22:00 u

Kosten:

€ 49,- p/persoon

De boeking is definitief na betaling van deze fotografie-activiteit. U ontvangt hiervoor per mail een factuur en een betaallink, waarmee u het bedrag via IDEAL kunt betalen. 

Docent: Ruud Hilderink, gespecialiseerd in NIK Software

 

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus:

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.