Presentatie Tjernobyl (Nicolet Visser)

Presentatie Tjernobyl (Nicolet Visser) Presentatie Tjernobyl (Nicolet Visser)
Presentatie Tjernobyl (Nicolet Visser) Presentatie Tjernobyl (Nicolet Visser)

Wat gaan we doen?

De kernramp van Tsjernobyl vond plaats in de Oekraïense plaats Tsjernobyl. De ramp had vanwege de vrijgekomen radioactieve lading grote gevolgen voor Europa. Het is 26 april 1986 als door een menselijke fout bij het testen van een beveiligingssysteem iets helemaal fout gaat in de vierde kernreactor in Tsjernobyl. De warmteproductie neemt dusdanig toe dat de centrale explodeert en in brand vliegt. 

De beruchte reactor 4 is na de ramp afgedekt door een betonnen omhulsel. De omgeving van de reactor is nog steeds afgesloten. Omdat het gebied zelf ongerept is, groeien er nu heel veel verschillende bloemen en bomen, waardoor de rampplek een natuurreservaat is geworden. De plek is daarom voor toeristen wel te bezoeken, ook omdat het stralingsniveau niet meer gevaarlijk is.

Nicolet Visser, lid van Fotocommunity Waterland, heeft een bezoek gebracht aan Tjernobyl in het begin van dit jaar. Ze heeft prachtige beelden kunnen maken van de vervallen gebouwen en achtergebleven huisraad. Men is destijds overhaast vertrokken en heeft alles achtergelaten. De tijd en het weer hebben hun sporen achtergelaten hetgeen prachtige foto's heeft opgeleverd.

Programma

Programma

Op deze avond presenteert Nicolet haar fotoverslag van Tjernobyl.

Zij neemt je mee door het rampgebied en geeft een prachtige kijk op het Tjernobyl 30 jaar na de ramp.

Een indrukwekkende presentatie.

 

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum: 

Woesndag 3 oktober

Tijd:

20:00 u - 22:00 u.

Entree:

€ 5,- inclusief koffie/thee en een wijntje/biertje/frisdrank

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop:

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden..