Storytelling in de fotografie

Wat gaan we doen?

Hoe laat je foto’s een overtuigend verhaal vertellen? En hoe kun je van tevoren plannen welke foto’s je voor je verhaal nodig zal hebben? Daar bestaan gereedschappen, vuistregels en wetmatigheden voor. 

Joost Schrickx is een scenarioschrijver en filmmaker die veel weet over storytelling. Voor deze workshop behandelt hij specifiek die storytelling leerstukken die van belang zijn voor fotografen.

Zoals de wet van drie. Leid eerst in, vertel dan pas je verhaal en zet tenslotte een duidelijke punt. Of het leerstuk van de parallellie: eindig je verhaal met een foto die sterke gelijkenis vertoont met de foto waar je je verhaal mee begint, waarbij de verschillen de kern van het verhaal samenvatten. Of het reeds door Plato bedachte stijlmiddel van de politieke rede waarbij een of meer foto’s laten zien hoe een persoonlijke wereld er – in extremis - uit zou kunnen gaan zien, als een bepaalde beslissing genomen wordt of een bepaalde filosofie gevolgd wordt.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer tools en leerstukken die interessant zijn voor fotografen die met hun foto’s een verhaal willen vertellen. Neem bijvoorbeeld alleen al de cliffhanger…

Maar daarover meer tijdens de workshop!

Programma

Programma

Ochtend:

Ontvangst met koffie/thee

Uitleg over wat Storytelling precies is. Wát je ermee kunt bereiken en waaróm je het zou toepassen.

lunchpauze

Middag:

Uitleg over hoe je storytelling toepast. Zie omschrijving links.

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum:

Zaterdag 5 oktober

Tijd:

10:00 u. - 15:00 u.

Kosten:

€ 89,- (leden FCW betalen € 79,-)

De boeking is definitief na betaling van deze fotografie-activiteit. U ontvangt hiervoor per mail een factuur en een betaallink, waarmee u het bedrag via IDEAL kunt betalen. 

Begeleider:

Joost Schrickxs, scenarioschrijver en filmer

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop:

"

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.