Straatfotografie/Photowalk Antwerpen

Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen
Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen Straatfotografie/Photowalk Antwerpen

Wat gaan we doen?

Algemeen

Houdt je van de journalistieke stijl van fotografie? Wil je graag leren hoe je de kenmerkende, ongeregiseerde beelden van straatfotografie kunt vastleggen? is een andere omgeving ook zo inspirerend voor jou? Sluit je dan aan bij de workshop Straatfotografie in Antwerpen. Antwerpen is in België de stad met de meeste inwoners. De stad heeft een rijke historie en is een wereldcentrum voor de diamanthandel. Ook is Antwerpen veel prachtige historische gebouwen rijk.

Aan het werk

In het historische hart van Antwerpen ga je aan de slag als fotoreporter. Je komt op plaatsen waar veel publiek te vinden is. Personen geven ons in het voorbij gaan een inkijkje in hun leven. Tijdens deze workshop leer je te kijken naar hetgene dat deze personen ons laten zien. De kunst is om dit "verhaal" te zien en vast te leggen. In de juiste setting van het prachtige Antwerpen worden dit heel energieke, journalistieke beelden. Naast straatfotografie zal ook de skyline van Antwerpen aan bod komen.  wanneer we de St. Annatunnel bezoeken. Verder  staan onder meer de OLV Cathedraal met Rubens schilderpanelen, de rivier de Meir en het Centraal Station ook op de lijst. Als afsluiter doen we de havens aan van Antwerpen. Prachtige industriële fotografie is hier te realiseren.

Veel van deze beelden komen sterker naar voren in zwart-wit. Dit thema zal dan ook veelvuldig worden behandeld. Ook wordt uitgelegd hoe ongeregiseerde beelden tot stand komen.

 

Programma

Programma

  • Camera-instellingen
  • Hoe ga je om met niet-geregiseerde fotografie
  • Informatie over fotograferen van personen
  • Zwart-wit fotografie
  • Leren kijken naar verhalen van voorbijgangers

 

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum:

Zaterdag, 22 oktober 2022

Vertrek:

7:30 uur

Retour:

18:00 uur

Kosten:

€ 89,- voor leden FCW (niet-leden betalen €99,-)

Begeleiding:

Arnold van der Zee, fotograaf en docent

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop:

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.