Techniek fotograferen, Gemaal Halfweg

Techniek fotograferen, Gemaal Halfweg Techniek fotograferen, Gemaal Halfweg Techniek fotograferen, Gemaal Halfweg Techniek fotograferen, Gemaal Halfweg
Techniek fotograferen, Gemaal Halfweg Techniek fotograferen, Gemaal Halfweg Techniek fotograferen, Gemaal Halfweg

Wat gaan we doen?

Wat valt er eigenlijk allemaal te fotograferen in een stoomgemaal? In de machinekamer bevindt zich een horizontale gelijkstroomstoommachine van 500 pk van het fabrikaat Stork & Co, daterend uit 1923. In het ketelhuis van Stoomgemaal Halfweg staat één ontmantelde en één werkende 3-treks Babcock en Wilcox ketel. De ketel kan 3 ton stoom per uur produceren bij een druk van 16 bar. De huidige schoorsteen dateert uit 1911. In 1957 is de schoorsteen verhoogd van 34 tot 39 meter. Naast deze zaken vindt je er tal van metertjes, radaren, klokjes, ketels en andere tecniek die zo mooi is om vast te leggen op de gevoelige plaat.

Tijdens deze excursie gaan we de sfeer van begin vorige eeuw vastleggen. Dit gaan we doen d.m.v. detailfotografie, zwart/wit of in sepia. dit kun je bewerkstelligen in de nabewerking maar probeer het ook eens ter plaatse. Tevens leent de locatie zich bij uitstek voor het toepassen van HDR fotografie. Arnold van der Zee zal je begeleiden in het proces naar de ultieme foto.

Programma

Programma

  • Camerainstellingen
  • Compositie
  • Detailfotografie
  • Zwart/wit of sepia
  • HDR fotografie

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum:

zaterdag 30 november 2019 

Tijd:

9:00 uur - 15:00 uur

Kosten:

Leden FCW € 59,-, niet-leden betalen € 69,-

Begeleider:

Arnold van der Zee, fotograaf en docent 

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop:

"

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.