Weidevogels fotograferen, Balgzand

Weidevogels fotograferen, Balgzand Weidevogels fotograferen, Balgzand Weidevogels fotograferen, Balgzand Weidevogels fotograferen, Balgzand Weidevogels fotograferen, Balgzand
Weidevogels fotograferen, Balgzand Weidevogels fotograferen, Balgzand Weidevogels fotograferen, Balgzand Weidevogels fotograferen, Balgzand

Wat gaan we doen?

Nergens in Noord-Holland is het vogelleven zo rijk als op Balgzand. Het gebied ligt ten oosten van Den Helder en reikt tot het voormalige eiland Wieringen. Het land is hier weids en mooi. Balgzand is zo geliefd bij ontelbare vogels omdat het twee maal per dag droogvalt en dan eindeloze zand- en slikplaten blootlegt, waar heel veel schelpdieren, wormen, garnaaltjes en slakjes te vinden zijn. In het voorjaar broeden er tal van vogels, zoals kluten, sterns en meeuwen, op de tegen de dijk gevormde schorren. Zelfs lepelaars hebben hier met succes jongen grootgebracht. Bij hoogwater is de excursie gepland. Dit geeft heel veel mogelijkheden om vogels te fotograferen omdat ze dan voor voedsel genoodzaakt zijn aan wal te komen. 

Met begeleiding van een gids (voor de allerbeste plekjes) en met fotografische instructies van Arnold van der Zee gaan we o.a. de vogels in vlucht fotograferen. Naast vliegende vogels gaan we de vogels ´bevriezen´. Hoe we het programma gaan toepassen leer je allemaal ter plaatse. Verder gaan we de kwelders met de krabbetjes en mosseltjes op beeld vastleggen. 

Het landschap leent zich uitstekend voor minimalistische beelden. Lijnen en kleuren geven een abstract beeld waar je eindeloos mee kunt variëren. De excursie is een bijzondere belevenis met bijzondere resultaten.

 

Programma

Programma

  • Camera-instellingen
  • Vogelfotografie
  • Bevriezen
  • Beweging
  • Macrofotografie (mosselen en krabbetjes in de kwelders)
  • Telelens gewenst

Meer informatie

Meer informatie & data

Datum:

Zaterdag 15 oltober

Tijden:

11:00 uur -  14:00/14:30 uur

Kosten:

€49,00 voor leden FCW (€59,- voor niet-leden van FCW)

Begeleiding:

Arnold van der Zee, Fotograaf en docent

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus:

Stuur een mail naar info@studioarnoldvanderzee.nl als u zich wilt aanmelden.