Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie

Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie
Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie

Wat gaan we doen?

Vind je creativiteit belangrijk in de fotografie? Wil je meer kennis opdoen over lichtgebruik in de studio? Dan is de Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie voor jou heel geschikt. 

Het geschilderde stilleven als genre kwam begin zeventiende eeuw goed op gang. Ook in de eeuwen daarna bleef het genre populair. Het gaat in een stilleven om het nauwkeurig weergeven van het gebruikte materiaal. Ook lichtval en ordening (compositie) vormen hoofdaspecten van een stilleven. Soms staan de objecten symbool voor iets anders, dan heeft het stilleven een specifiek beoogde betekenis. Zo kennen we onder meer 'Het ontbijtje', 'Het banketje', 'Het pronkstilleven', 'Het bloemstilleven', 'Het fruitstilleven' en 'Het jachtstuk'.

Wat ga je leren?

Tijdens deze workshop ga je stillevens fotograferen. Ook nu zal het gaan om het weergeven van materiaal in de stijl van de stillevens uit de 17e en 18e eeuw. Maar in dit geval ga je er een moderne 'swing' aan geven. Door middel van eigentijds materiaal en met een kunstzinnig idee ontstaat er een creatief stilleven. In de fotografie is ook de belichting enorm belangrijk. Hier ga je dan ook uitgebreid aandacht aan besteden. De compositie speelt uiteraard ook een grote rol. Wat verder heel belangrijk is, is de styling. In duo’s stel je een stilleven samen.


Tijdens de dag wordt er gewisseld van stillevens zodat er meerdere opstellingen worden gefotografeerd. Er wordt gezorgd voor een ruime hoeveelheid geschikt materiaal. Het kan zijn dat je al een prachtig idee hebt. In dat geval kun je vooraf al het benodigde materiaal verzamelen en op de cursusdag meenemen.

Programma

Programma

  • Wat is belangrijk bij een stilleven
  • Opstellen van een stilleven
  • Styling van het stilleven
  • Compositie
  • Kleurgebruik
  • Materialen
  • Belichting
  • Camera-instellingen

Meer informatie

Meer informatie & data

De workshop vindt plaats in Monnickendam, begint met koffie en thee om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. De exacte locatie krijg je vooraf nog door. Houd je mail dus goed in de gaten. Een lunch is niet inbegrepen. Uiteraard zal er wel tijd beschikbaar gesteld worden gezamenlijk te lunchen. Wij raden je aan je eigen lunch mee te nemen. 

Datum: 

Vrijdag 28 oktober 2022 (VOL)

Zaterdag 14 januari 2023

Tijd: 10.00 - 15.00 uur

Kosten per persoon:

€89,-

Begeleiding:

Arnold van der Zee

 

 

Aanmelden voor de workshop: 28 oktober is vol. 14 januari 2023 nog beschikbaar. 

Deze workshop bieden we aan in samenwerking met CameraNu.nl. Aanmelden kan via de link op  de website van CameraNu.nl.