4-daagse- fotoreis Normandië D-day

4-daagse- fotoreis Normandië D-day 4-daagse- fotoreis Normandië D-day 4-daagse- fotoreis Normandië D-day
4-daagse- fotoreis Normandië D-day 4-daagse- fotoreis Normandië D-day 4-daagse- fotoreis Normandië D-day

Wat gaan we doen?

Honfleur heeft een vissershaven, smalle straatjes, hoge vakwerkhuizen en natuurlijk restaurants, cafés, terrasjes, winkels en galeries. Het meest pittoreske badstadje van de mondaine Côte Fleurie is een plaatje en is dan ook al eeuwen een pleisterplaats voor schilders en schrijvers. Tussen Arromanches en Sainte-Mère-Eglise liggen tientallen grote en kleine oorlogsmusea, militaire kerkhoven en natuurlijk de landingsstranden als Utah en Omaha Beach. Een andere interessante stop is Longues-sur-Mer, waar zich Duitse versterkingen bevinden met bunkers die nog zijn uitgerust met kanonnen. Een legendarische scène uit de oorlogsfilm 'De Langste Dag is', wanneer een Duitse soldaat op ochtendwacht zich de slaap uit de ogen wrijft en door de nevel plots de geallieerde boten ziet opdoemen. Het is vanuit deze observatiepost dat de iconische beelden werden opgenomen. Dé ontdekking van deze route is MaisyBattery, het Duitse verdedigingswerk nabij Pointe du Hoc, dat zestig jaar lang voor de wereld verborgen bleef en door de gepassioneerde Brit Gary Sterne stuk voor stuk werd blootgelegd. De plek omvat kilometerslange gangen en bunkers.

 

 

Programma

Programma

Vrijdag 26 april:

Onderweg naar onze bestemming passeren we de Benouville Pegasusbrug. De brug was één van de belangrijke doelen om in te nemen van het Britse zesde luchtlandingsdivisie. Mooi fotomoment. Vervolgens rijden we door naar Honfleur (zie beschrijving hiernaast) waar we de middag besteden aan de fotografie aldaar. We slapen in Deauville.

Zaterdag 27 april:

We starten deze dag bij de Batterie de Longues, een verdedigingswerk nabij Longues-sur-Mer, aan de kust van Normandië. Dit was onderdeel van de door Duitsland gebouwde Atlantikwall. Vervolgens naar Omaha Beach. Omaha Beach was de geallieerde codenaam voor een van de vijf landingszones voor de invasie van Normandië op 6 juni 1944.  Hier bezoeken we ook de Amerikaanse begraafplaats. De begraafplaats ligt in het dorp Colleville-sur-Mer. We vervolgen de route richting Maisy Battery. We slapen deze avond in Bayeux Port En Bessin.

Zondag 28 april:

Deze dag starten we met een bezoek aan La Camba, de Duitse begraafplaats waar alleen maar zwarte kruizen te vinden zijn. Daarna vertrekken we naar Utah Beach. Utah Beach was de codenaam van de meest westelijke stranden die waren gebruikt tijdens de landing in Normandië. Hierna vervolgen we de weg naar Saint Mère Eglise. De kerk waar een parachutist aan is blijven hangen bij een sprong in WOII. We slapen ook deze avond in Bayeux Port En Bessin.

Maandag 29 april:

Op de route richting Nederland doe we Etratat aan. Bij Etretat liggen onvergetelijk mooie spierwitte krijtrotsen. De bekende stenen olifantenslurf steekt hier nog in zee. Hierna vertrekken we richting huis.

Meer informatie

Meer informatie & data

De reis gaat door bij 7 deelnemers

Inclusief:

  • 3 overnachtingen in een Hotel incl. ontbijt op basis van 2 persoonskamer met 2 éénpersoonsbedden (meerprijs voor éénpersoonskamer)
  • Vervoer per auto
  • Reisbegeleiding
  • Entree Maisy Batterie
  • Fotografische begeleiding bij alle bezoeken

Exclusief:

  • Lunches
  • Diners

Data:

Vrijdag 26, zaterdag 27, zondag 28 en  maandag 29 april

Kosten: 

€ 425,- p/persoon (leden FCW betalen € 375,- p/persoon)

 

Aanmelden

Aanmelden voor de fotoreis:

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.