4-daagse reis naar Noord Ierland

Wat gaan we doen?

(Volgeboekt)

Deze fotoreis staat garant voor prachtig middeleeuwse beedmateriaal. Kastelen, oude stadsmuren, de Ierse Zee alsmede een bezoek aan de werf van de Titanic. We gaan een grote verscheidenheid aan cultuur bezoeken.

Arnold van der Zee zal de fotografische begeleiding op zich nemen terwijl Herman Kasper, die Ierland al goed kent, de reis zal begeleiden.

Belfast, waar we zullen starten en eindigen ligt aan de monding van de rivier de Lagan aan de zeearm Belfast Lough. Via deze zeearm ligt Belfast in directe verbinding met de Ierse Zee die we uiteraard ook zullen fotograferen. De stad wordt omringd door heuvels (Black Mountain en Cavehill). Belfast heeft een aantal oude gebouwen, waaronder de zetel van Queen's University en de City Hall.

De scheepswerf Harland and Wolff was de grootste ter wereld toen het de Titanic bouwde. De kranen Samson en Goliath (respectievelijk 106 en 96 meter hoog) zijn van ver te zien.

Londonderry gaan we de eerste dag bezoeken. Dit is een stad en een district in het noorden van Noord-Ierland. Derry is na Belfast de grootste stad in Noord-Ierland.

Dunluce Castle is een  middeleeuwse rüine in Noord-Ierland. Het is gelegen aan de rand van een basalt en is toegankelijk via een brug die aansluit op het vasteland. Het kasteel is omgeven door zeer steile kliffen aan beide zijden waar de eerste christenen en later de Vikingen zich vestigden.

De Giant's Causeway is een rotsformatie aan de noordoostkust van Noord-Ierland (Bushmills), die bestaat uit zo'n 40.000 basalt-zuilen. De formatie staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo'n 60 miljoen jaar geleden. De locatie is de meest bezochte toeristische attractie van Noord-Ierland.

Stormont Estate is een landgoed in het oosten van Belfast, die is de thuisbasis van overheidsgebouwen; Stormont wordt vaak gebruikt als een metonym voor de regering van Noord-Ierland en de Noord-Ierse Assemblee, evenals hun voorganger instellingen, zoals het parlement van Noord-Ierland.

Tussendoor zullen we de Bushmill’s Destillary bezoeken. De eerlijke, heerlijke Ierse Wisky wordt hier gedestilleerd. Onderweg komen we natuurlijk prachtige natuur tegen die we kunnen fotograferen.

Kortom, een reis om je fotografische talenten op te botvieren maar ook te ontwikkelen.

Programma

Programma

Dag 1:  Donderdagmiddag 3-5

We vertrekken rond de middag van Schiphol naar Belfast.

We rijden naar Londonderry, een stad gesticht in middeleeuwen, het oude centrum heeft schitterende plekjes, hier slapen we ook.

Onderweg maken we diverse stops voor het maken van landschap- en natuurfoto’s.

S ‘avonds eten we in een lokale pub. 

 

Dag 2: Vrijdag 4-5

We maken een wandeling door de Cityside van Londonderry. Dit deel bevat de meeste toeristische attracties, het stadhuis en “The Guidhall”. Ook zijn de oude stadmuren hier te vinden en de Bogside.

Via de noordelijke kustroute rijden we verder. We leggen aan bij Dunlace Castle, dit is niet toegankelijk maar wel een plek voor mooie foto’s. [klik hier] voor info. Vervolgens ligt de Bushmill’s Destillary op de route. [klik hier] voor meer info.

Daarna rijden we door naar de Giant’s Causeway. [klik hier] voor meer info.

We eindigen de dag in Bellycastle, hier slapen we.

 

Dag 3: Zaterdag 5-5

We rijden verder langs de Ierse zee, onderweg passeren we leuke dorpjes en stoppen hier voor koffie en foto’s. We nemen afscheid van de Ierse zee bij Whitehead en rijden door naar Belfast, naar de werf van de Titanic. De oude haven en de scheepswerven van H & W bieden volop gelegenheid voor foto’s

We eindigen bij ons hotel in de studentenwijk aan de University Road. Het is nog leuk om in het avondlicht wat opnames te maken van de lokale sfeer, er is een park dichtbij het hotel.

 

Dag 4: Zondag 6-5

Een bezoek aan het Stormont, het NI parlementsgebouw en het park is mogelijk. De locatie is prachtig en biedt de gelegenheid voor overzichtsfoto’s. We gaan uiteraard naar de wijk van de IRA aanhangers, graffiti en bouwwerken geven een beeld van het verleden. Het centrum van Belfast met Hotel Europe (het hotel waar indertijd de meeste bommen zijn ontploft) mag niet ontbreken.

Aan het begin van de middag gaan we terug het vliegveld, rond 1800 vertrekt ons vliegtuig naar Nederland weer.

Meer informatie

Meer informatie & data

Prijs: € 495,- pp (volgeboekt)

Inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Belfast vv (koffer met cabine afmeting)
 • Hotel: 3 nachten op basis van 2 persoonskamer
 • lokaal transport; autohuur en brandstof
 • Voorlichtingsavond voor de deelnemers
 • Reünie, 2 maanden na afloop om de foto’s te bekijken en ervaringen uit te wisselen.
 • Intensieve persoonlijke begeleiding tijdens de reis

 Exclusief:

 • Verzekeringen (reis, annulering, ongevallen etc)
 • Lunch, diner en drankjes. Ontbijt misschien incl.
 • Eventuele entreekosten en persoonlijke uitgaven

 Extra:

 • Koffer als ruimbagage €45,00
 • Eenpersoonskamer op aanvraag
 • Stoelvoorkeur in vliegtuig

Aanmelden

Aanmelden voor de fotoreis: