7-dagen Dubai

7-dagen Dubai 7-dagen Dubai 7-dagen Dubai 7-dagen Dubai 7-dagen Dubai 7-dagen Dubai
7-dagen Dubai 7-dagen Dubai 7-dagen Dubai 7-dagen Dubai 7-dagen Dubai 7-dagen Dubai

Wat gaan we doen?

Dubai, één van de 7 Emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten vormen, ligt aan de Perzische Golf en is iets kleiner dan de provincie Noord-Brabant. Bij de hoofdstad Dubai ligt een smalle baai van de Perzische Golf, Dubai Creek. 

Dubai is gelegen op het Arabische schiereiland wat bekend staat als één van de warmste plekken op aarde. Hierdoor kent het emiraat een subtropisch, warm woestijnklimaat. Dankzij dit klimaat schijnt vrijwel het gehele jaar de zon in Dubai en is de lucht strak blauw .

In de winter, die van november tot begin april loopt, is het in Dubai nog prima vertoeven met een gemiddelde temperatuur van 25-28 graden. 

Bij aankomst op het vliegveld krijg je een visum, geldig voor 3 maanden. De lokale munteenheid is de Dirham (Aed), je kunt er pinnen bij de ATM en overal betalen met creditcards.

Gedurende 5 dagen wordt je meegenomen in het sprookje van Dubai. Uiteraard onder begeleiding Arnold van der Zee met uitgebreide fotografische bijstand.

Samenvattend, een reis naar een moderne stad met veel unieke locaties waar het prachtig fotograferen is. Deze reis onder begeleiding van Arnold van der Zee, een ervaren fotograaf, levert je een schitterende verzameling foto’s op. Er zijn volop mogelijkheden voor straat- architectuur, avond- en stadsfotografie.

 

 


 

 

Programma

Programma

Dag 1: Amsterdam – Dubai, rechtstreekse vlucht. 

Dag 2: S-middags lopen we door de Souk en nemen een abri om de Creek over te varen. We gebruiken de dag vooral om te acclimatiseren en ons aan te passen aan de nieuwe omgeving.

Tips:

 • Zowel de Gold Souq als de Spice Souq zijn erg leuk.
 • Je kunt ook een Abri huren voor een uur. Dan varen ze stroom opwaarts en kun je erg mooie fotos maken beide kanten op. Je hebt de boot exclusief voor de groep, wel even onderhandelen met ze. 

Dag 3: Eerst lopen we nog wat in het oude gedeelte van Dubai en aansluitend varen we langs de kust naar Dubai Marina.

 • De Dubai Marina is het moderne Dubai; hoogbouw en een prachtige locatie voor architectuur- en avondfotografie. Hopelijk valt de wind weg s-avond zodat er prachtige spiegelingen ontstaan. We gaan terug naar ons hotel met de metro en proberen de voorste cabine te pakken, erg grote vooruit (geen chauffeur op die dingen) en dus betere foto’s.

Dag 4: Vandaag gaan we naar Dubai Mall, ‘s-werelds grootste overdekte winkelcentrum. Hier kun je een nieuwe camera kopen.  ’s-Middag kun je naar Burj Khalifa, s-werelds hoogste toren. Deze kun je bezichtigen en geeft bij helder weer een schitterend panorama van de stad. Een wandeling rond de Lake met ’s-Avonds de fonteinen en de muziek.

 • Opties zijn, the frame in Xabeel park, DIFC of bijv Kite Beach in Jumeirah (dit laatste kun je ook woe doen, niet al te ver weg van de moskee).

Dag 5: Vanmorgen gaan we naar een moskee, hier krijgen we een introductie en mag je fotograferen (uniek). ’s-Middags Madinat Jumeira

Dag : Deze dag is er geen programma en de morgen is vrij te bestelden.

Mogelijkheden zijn oa. een excursie naar Abu Dhabi (Sheikh Zayed Mosque, lange broek aan voor de mannen!), een Desert safari, strand kite beach, Palmeiland etc. 

's-middags: Dubai – Amsterdam, rechtstreekse vlucht

 

Meer informatie

Meer informatie & data

De prijs van deze reis is €825,00 pp.

Vertrek: zondag 4 november, retour zaterdag 10 november 2018

(nog 1 plaats beschikbaar!)

Prijs op basis van huidige ticket- en hotel tarieven, bij latere boekingen kunnen de kosten hoger zijn.

Hierbij is inbegrepen:

 • Retourticket Amsterdam Schiphol met Transavia, incl. 20 kg ruimbagage
 • 6 nachten hotel in Dubai op basis van een 2 persoons-kamer, incl ontbijt en wifi
 • Incl transfer vliegveld-hotel vv excl.
 • Niet inbegrepen zijn:
 • Evt meerkosten eenpersoonskamer
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Entreeprijzen en lokale excursies

Wijzigingen onder voorbehoud.

Aanmelden

Aanmelden voor de fotoreis:

Studio Arnold van der Zee gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om voor de registratie van uw aanmelding en om, indien noodzakelijk, contact met u op te nemen.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden.